ALTİD, kursiyerlere sertifikalarını verdi

ALTİD, kursiyerlere sertifikalarını verdi -Cankurtaran ve ilk yardım eğitimlerine katılan büfe ve otel çalışanlarına sertifikaları verildi


ANTALYA (A.A) - Alanya Turistik İşletmeciler Derneğinin (ALTİD) geliştirdiği, Batı Kalkınma Ajansının (BAKA) da desteklediği Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi kapsamında cankurtaran ve il yardım eğitim kurslarına katılan büfe ve otel çalışanlarına sertifikaları verildi.
     ALTİD binasında geçekleşen sertifika töreninde 11 kişiye cankurtaran eğitimi, 39 kişiye de temel ilk yardım eğitim kursu sertifikası verildi.
     ALTİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Şakiroğlu, cankurtaran eğitim kurslarının 1-8 Kasım arasında Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı cankurtaran eğitim merkezi tarafından verildiğini söyledi.
     ALTİDin 347 bin lira ile desteklediği Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesine BAKAnın 272 bin lira destek verdiğini hatırlatan Şakiroğlu, proje kapsamında büfe ve otel çalışanlarına ilk yardım ve cankurtaran eğitiminin verildiğini ifade etti.
     Amaçlarının sahilleri daha çok güvenli hale getirmek istediklerini söyleyen Şakiroğlu, ALTİDnin geliştirdiği proje ile sahiller daha çok güvenlikli hale getiriliyor. 619 bin liraya mal olacak proje çerçevesinde 18 güvenlik kamerası, jet ski, ATV alındı. Sahillere güvenlik görevlileri ve cankurtaranlar yerleştirilecek. Projeyle sahiller engelli turistlerin güneşlenip, yüzebilecek hale getirilecek. Projemiz 16 Şubatta sona erecek. Mayısta da tanıtımını yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ALTİD, kursiyerlere sertifikalarını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER