Altınorduspor

Altınorduspor-Pazarspor hazırlık maçı -TFFHGD Nevşehir Temsilcisi Tavukcu: İlimiz ve ilçe sahalarında oynanan hazırlık müsabakalarında, hakemlikle ilgisi bulunmayan kişileri, hakem forması altında sahaya çıkarmaktadırlar


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Nevşehir Temsilcisi Murat Tavukcu, Nevşehirde 3. Lig takımlarından Altınorduspor ve Pazarspor hazırlık maçında çıkan olaylarla ilgili, İlimiz ve ilçe sahalarında oynanan hazırlık müsabakalarında, hakemlikle ilgisi bulunmayan kişileri hakem forması altında sahaya çıkarmaktadırlar dedi.
     TFFHGD Nevşehir Temsilciliği binasında basın toplantısı düzenleyen Tavukcu, önceki gün Nar beldesi tesislerinde oynanan 3. Lig takımlarından Altınorduspor ve Pazarspor hazırlık maçında yardımcı hakemin kendisine küfür ettiği gerekçesi ile Altınorduspordan futbolcu Engine saldırması sonucu gelişen olayları değerlendirerek, Nevşehire yaz döneminde birçok profesyonel futbol takımının kamp yapmak için geldiğini söyledi.
     Bu tür organizasyonların Nevşehirde hakem camiası olarak Nevşehir futbolu adına canlılık getirdiğinden dolayı sevindirici bulduklarını belirten Tavukcu, Nevşehirin son yıllarda ulusal spor kamuoyunda amatör ve profesyonel takımların kamp merkezi olarak görüldüğünü ifade etti.
     Tavukcu, Bu organizasyonların yansıması tabi hakemlerimize de oluyor. Hakem camiası adına kazanımlarımız ise hedefleri olan genç hakemlerimize tecrübe katmaktadır. Derneğimizin amacı Türk hakemliğine kişilikli, dürüst, adil ve güvenilir hakemler kazandırmaktır dedi.
     Bu sene kamp organizasyonlarını yapan organizatörlerin, maçlarda hakemlikle alakası olmayan insanlara hakem forması giydirerek maç yönettirdiklerini ve haksız kazanç elde ettiklerini ileri sürene Tavukcu, şöyle devam etti:
     Ancak ilimizde yapılan bu seneki futbol organizasyonlarında otel, antrenman sahası, sahte hakem temin eden organizatör ve organizatörcülük yaparak haksız kazanç ile para kazanma peşinde koşan bu insanların Türk futbol ve hakemliğine zarar verdiği tespit edilmiştir. İlimiz ve ilçe sahalarında oynanan hazırlık müsabakalarında, hakemlikle ilgisi bulunmayan amatör futbolcular ve antrenörler, hakem forması altında sahaya çıkarmaktadırlar.
     Futbol oyun kurallarından haberi olmayan bu insanlar, maçları katletmekte ve gülünç duruma düşmektedirler. Ayrıca ulusal basından takip ettiğimiz spor haberlerine, emek ve büyük paralar harcayarak takım oluşturan kulüp oyuncularına hakem kıyafeti giymiş bu insanların saldırdığını hayretler içinde görmekteyiz. Gözleri para hırsı bürümüş bu emek hırsızlarının hakemlikle ilgisi olmayıp Türk hakemliğine ve Nevşehir hakemlik camiamıza zarar vermiş olup bu zihniyetteki insanları esefle kınıyoruz. Bu insanlar hakkında Türkiye Futbol Federasyonu ve TFFHGD Genel Merkezi nezdinde gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER