ALTSO Başkanı Aydoğan, Bakan Çağlayana havalimanı

ALTSO Başkanı Aydoğan, Bakan Çağlayana havalimanı raporu sundu


ANTALYA (A.A) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayana Gazipaşa Havalimanı konusunda rapor sunduklarını bildirdi.
     Kerim Aydoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Mersindeki bir programa katılmak amacıyla Gazipaşa Havalimanını kullanan Bakan Çağlayan ile havalimanında görüştüklerini belirtti.
     Bakan Çağlayana Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav ile rapor sunduklarını ifade eden Aydoğan, Gazipaşa Havalimanının mevcut haliyle bölgenin ihtiyaçlarını karşılayamadığını bildirdiklerini kaydetti.
     Raporda havalimanı ile ilgili konuların ayrıntılı biçimde yer aldığını bildiren Aydoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu proje ile en fazla 5 yıl içinde 100 bin kişiye doğrudan, 500 bin kişiye dolaylı olarak istihdam sağlanacak. Ülke ekonomisine ise 2,5-3 milyar dolarlık ek bir girdi sağlanabilecek. Havalimanının bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak hale gelmesi için devlet kasasından ödenek çıkmasına gerek yok. Sadece yatırımcının önündeki bürokratik engellerin kaldırılması yeterli olacaktır. Bu düşüncelerimizi sayın bakanımıza aktardık.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ALTSO Başkanı Aydoğan, Bakan Çağlayana havalimanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER