Altunhisar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Altunhisar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı


NİĞDE (A.A) - Altunhisar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 1 yıl geçerli Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçilere yüzde 22 zam yapıldı.
     Belediye binasında yapılan Toplu İş Sözleşme törenine, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Belediye İş Sendikası Şube Mali Sekreteri Selçuk Özdemir, Şube Denetim Kurulu Üyesi Ayhan Özdemir ve İşyeri Temsilcisi Bekir Ayık katıldı.
     Yapılan sözleşme ile işçilerin 43,68 TL olan günlük yevmiyeleri 53.00 TLye yükseldi. Sorumluluk zammınında yevmiyelere yüklenmesi ile günlük yevmiye 55,50 TL oldu. İşçilere Ramazan Bayramında 150 TL, Kurban Bayramında ise 200 TL harçlık ödenecek. Ayrıca işçilere Bakanlar Kurulunun belirlemiş olduğu tarihlerde ikramiyeleri ödenecek.
     Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı verilen ücreti işçilerin hak ettiğini, kendi döneminde 3. Toplu İş Sözleşmesi yaptıklarını söyledi.
     Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ise Altunhisar Belediyesinin borçsuz bir şekilde hizmet vermesinin takdire şayan olduğunu ve Belediye personelinin huzur ortamının en güzel şekilde sağlandığını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Altunhisar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER