Amasyada Hasat Panayırı ve Yöresel Çörek

Amasyada Hasat Panayırı ve Yöresel Çörek Yarışması


AMASYA (A.A) - Amasyada Hasat Panayırı ve Yöresel Çörek Yarışması düzenlendi.
     Şehzadeler Gezi Yolunda Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğince Hasat Panayırı ve Yöresel Çörek Yarışması gerçekleşti.
     Programda konuşan Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasyanın bir çok alandaki yöresel zenginlikleri ile öne çıkan bir il olduğunu belirtti.
     Söz konusu zenginliklerin değerlendirilmesi için çeşitli çalışmalar hayata geçirdiklerini anlatan Öz, yöresel değerlerin korunması ve geliştirilmesine yönelik projeler ürettiklerini söyledi.
     Yöresel el sanatlarının araştırılarak bir envanterde toplanıp tanıtımının yapılmasına yönelik bir çalışma s yaptıklarını belirten Öz, Bu şekilde bilinmeyen kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı gün yüzüne çıkartmış olduk. Bölgemizde çok fazla bilinmeyen orman dışı ürünlerin farkındalığını arttırmak, geliştirmek ve bunun ekonomiye kazandırılmasını sağlamak istiyoruz. Dünyada gelişme trendi yöresel ve doğal olana doğru. Dolayısıyla bu yöndeki potansiyelimizi değerlendirmek istiyoruzdedi.
     Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yöresel zenginlikleri belediye olarak desteklediklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından çörek yarışmasında birinci olan Bilge Atasoya yarım, ikinci olan Nihal Yeniceye çeyrek üçüncü olan Ayşe Cüceye ise gram altın hediye edildi.
     Programın sonunda çöreklerin katılımcılara ikram edilmesinin ardından Hasat Panayırındaki odun dışı orman ürünleri stantları gezildi.
     Etkinliğe AK Parti Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir ve Naci Bostancı Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Vali Yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasyada Hasat Panayırı ve Yöresel Çörek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER