Amasyada Yaz Kur

Amasyada Yaz Kur-an Kursları açıldı -Müftü Yardımcısı Aygül: -Çocuklarımız kurslarda dinlerini ve Kuranı Kerimi öğrenecekler


AMASYA (A.A) - Amasya Müftü Yardımcısı Adem Aygül, Çocuklarımız kurslarda dinlerini ve Kuranı Kerimi öğreneceklerdedi.
     Aygül, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Çınar ile birlikte Hacı Hasan Cami Bahçesinde düzenlenen Yaz Kur-an Kursları açılış törenine katıldı.
     Amasya il genelinde tüm camilerde ve Kuran kurslarında yaz dönemi kurslarının başladığını kaydeden Aygül, Bütün camilerimize ve Kuran kurslarımıza öğrencilerimiz akın akın gelecekler. Çocuklarımız kurslarda dinlerini ve Kuranı Kerimi öğrenecekler. Bütün velilerimize teşekkür ediyorum. Yavrularımıza ise zihin açıklığı diliyorumdiye konuştu.
     Amasya Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Çınar, ise geçen yıl kurslara 6 bin 900 civarında öğrenci katıldığını bu yıl ise bu rakamın iki kat artarak 11 binin üzerine ulaşmasını beklediklerini söyledi.
     Kurslarda din eğitimi ve Kur-anı Kerim eğitiminin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde sportif aktivitelerde düzenleneceğini belirten Çınar, Bu yıl ilk defa çocuklarımızı sportif faaliyetlerde de yetiştireceğiz. Yaz Kur-an kursları çok önemli. Hepimiz küçük yaşlarda gittiğimiz Kur-an kurslarından dinimizi öğrendik. 9 haftada 135 saat sürecek kurslarımız öğrencilere çok şey katacakdedi.
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER