Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Elbir: -Yeni Türk Ticaret Kanununa göre işletme defterleri kalktı, bunun yerine bilanço esasına göre defter tutulacak


AMASYA (A.A) - Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Elbir, Yeni Türk Ticaret Kanununa göre işletme defterlerinin kalktığını, bunun yerine bilanço esasına göre defter tutulacağını söyledi.
     Elbir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni usule aykırı envanter çıkaranlara 4 bin lira, ticari defterlerin mevcut olmaması veya hiç kayıt içermemesi yahut bu kanuna uygun saklanmaması hallerinde sorumluların adli para cezası ile cezalandırılacağını belirtti.
     Ayrıca Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslek Yasasında, meslek mensupları işlerini yaptıkları müşterilerinden ne ad altında olursa olsun emanet para makbuzuyla para toplaması gerektiğini vurgulayan Elbir, Yeni yasaya aykırı işlem yapan meslek mensubunun tespit edilmesi halinde, belgelerine geçici süre ile el konulacak. Bu nedenle meslek mensupları bu gibi davranışları 2013 yılından itibaren son vermeleri gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER