Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bölüm ve

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bölüm ve anabilim dalları açıldı


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite bünyesinde kurulan İlahiyat Fakültesine bölüm ve anabilim dallarının açıldığı ve Dekanlığına ise Prof. Dr. Şuayip Özdemirin atandığını bildirdi.
     Orbay, yaptığı açıklamada, İlahiyat Fakültesinin, 23 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak kurulduğunu hatırlattı.
     Yükseköğretim Yürütme Kurulu, 05.12.2012 tarihinde yapmış olduğu toplantıda 2547 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile 2809 sayılı kanunun 3. Maddesi uyarınca, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde, bölüm ve anabilim dallarının açılması uygun görülmüştür diyen Orbay, şunları kaydetti:
     Yine Yükseköğretim Genel Kurulunun 27.12.2012 tarihli toplantısında Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Şuayip Özdemir atanmıştır. İlerleyen dönemler içinde Amasyamızdaki kamu-kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, eğitim gönüllüsü iş adamlarımız ve hayırseverlerimizin katkılarıyla öncelikli olarak fiziksel mekan problemi aşılacak ve akademik kadroların en kısa sürede oluşturulması ile Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademik hayatına başlayacaktır.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bölüm ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER