Anadolu ırkı köpeklerin güzellik mücadelesi

Anadolu ırkı köpeklerin güzellik mücadelesi -Nevşehirin Göreme beldesinde düzenlenen 1. Anadolu Köpekleri Irk Yarışmasına, 200 köpek katıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Çoban Köpekleri Araştırma Derneği, Nevşehirin Göreme Belde Belediyesi ve Kapadokya Tvnin işbirliğiyle 1. Anadolu Köpekleri Irk Yarışması düzenledi.
     Göreme beldesinin Kılıçlar bölgesinde düzenlenen yarışmaya, Kangal, Akbaş, Bozçoban, Malaklı, Anadolu Çoban Köpeği gibi 200 yerli ırk köpek katıldı.
     Guruplar halinde jüri üyelerinin önünde gezdirilen köpekler, iskelet yapılarına, yürüyüşlerine, duruşlarına ve ırklarının özeliklerini taşıyıp taşımadıklarına göre değerlendirilerek sınıflandırıldılar.
     40 kategoride yapılan yarışmada, jüri tarafından ırklarının en güzel temsilcisi olduğu değerlendirilen her kategoriden üç köpeğe sertifa verildi.
     Çoban Köpekleri Araştırma Derneği Başkanı Akın Tüllübaş, ilki Nevşehirde yapılan yarışmanın, yerli ırkların ayrı ayrı değerlendirildiği ilk yarışma olması nedeniyle özel bir önemi olduğunu söyledi.
     Türkiyede Kangal dışında da birçok yerli ırkın bulunduğunu belirten Tüllübaş, Bunlar bizim milli servetlerimizdir. Halkımızın bu milli servetleri kucaklaması için yola çıktık. Buradaki yarışmada dereceye giren köpeklerin damızlık olduğu ispatlandı dedi.
     Kapadokya Tv Genel Yayın Yönetmeni Behçet Alkan da batı kökenli köpeklerin Anadoluda ve tüm dünyada tanınmasına rağmen, Anadoluda yetişen çoban köpeklerinin yeterince tanınmadığını söyledi.
     Yarışmanın Kapadokyada ilk kez düzenlenmesine rağmen beklenilenin üzerinde ilgi olduğunu kaydeden Alkan, Buradaki amacımız, önce Anadolu halkına daha sonra tüm dünyaya yerli ırklarımızı tanıtabilmek. Yarışmamıza talep oldukça yüksekti. Açıkçası ilk olması sebebiyle bu kadar katılım beklemiyorduk. Önümüzdeki yıllarda yine Kapadokya merkezli olmak üzere bu organizasyonu daha da genişletip devam ettirmek istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Asil / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Anadolu ırkı köpeklerin güzellik mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER