Anadolu Kültür Festivali stantları açıldı

Anadolu Kültür Festivali stantları açıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilen Antalya 1. Anadolu Kültür Festivalinde, kültürlerin kendilerini tanıtacakları stantlar açıldı.
     Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen Antalya Anadolu Kültür Festivali kapsamında farklı yöreler kültürel özelliklerini stantlarla tanıtıyor. Atatürk Kültür Parkındaki stantların açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Antalyadaki hemşehri derneklerinin yöneticileri kesti. Kurdele kesiminin ardından konuşma yapan Başkan Akaydın, Antalyanın Anadolunun buluşma noktası olduğunu ifade etti. Bu festivalin Türkiyede bir ilk olduğunu dile getiren Akaydın, festivalle Türkiyenin dört bir tarafını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Mustafa Akaydın, Anadolu müziğinin önemli temsilcisi Neşet Ertaşın hayatını kaybettiğini de hatırlatarak, Merhumun mekanı Cennet olsun. Türk kültürü önemli bir müzik adamını daha kaybetmiştir dedi.
     Konuşmanın ardından Akaydın ve beraberindekiler stantları gezdi. Festivalle farklı yörelerin kültürünü tanıma imkanı yakaladıklarını belirten Akaydına çeşitli hediyeler sunuldu. Akaydın, herkesi stantları gezmeye davet etti.
     Dernekler, Antalya 1. Anadolu Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Parkında açtıkları stantlarda yörelerine özgü yiyecek, içecek, el sanatları ve ürünlerini sergiliyor. Stantlar festival süresince her gün saat 11.00-23.00 arasında açık kalacak.
     Alanda her akşam yöresel geceler ve eğlenceler gerçekleştirilecek. Ayrıca yöresel kültürlerin anlatılacağı söyleşiler düzenlenecek.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Anadolu Kültür Festivali stantları açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER