Anadolu ve Berlin müzeleri Konyada buluştu

Anadolu ve Berlin müzeleri Konyada buluştu


KONYA (A.A) - Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki kültürel ilişkileri artırmak amacıyla düzenlenen Anadolu Müzeleri Berlinde Buluşuyor projesinin final toplantısı Konyada yapıldı.
     Avrupa Birliği ve Kültürlerarası Diyalog Hibe Programı Müzeler Bileşeni kapsamında Selçuk Üniversitesinin yürüttüğü Anadolu Müzeleri Berlinde Buluşuyor projesinin final toplantısı, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Projedeki amacın her iki ülkede inceleme yapılan müzelerin korunması, aydınlatılması, sterilizasyonu, depolanması ve tarihi eserlerin restorasyonu konusunda ortak bir eylem planı hazırlamak olduğu bildirildi.
     Toplantıya Konya Müze Müdürü Yusuf Benli, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tuş, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir Koçak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     1 yıl süren çalışma ile ilgili süreci anlatan Proje Sorumlusu Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Deniz Yalçınkaya, Almanyadaki Pergamon ve Kreuzberg Müzeleri, Konya ve çevresindeki müzeler, Afyonkarahisar ve Akşehirdeki müzeler de dahil olmak üzere bir çok müzede araştırmalar yapıldı. Projenin Konyadaki heyeti Almanyada çeşitli incelemelerde bulundu, Almanyadaki proje yürütücüleri de Konyada araştırmalar yaptılar ve ortak bulgular değerlendirildi. Projeyle ilgili Almanyada Anadolu Krallığı Sergisi açıldı ve 3 ay boyunca ziyaret edildi dedi.
     Berlindeki izlenimlerini anlatan Konya Müze Müdürü Yusuf Benli ise Berlindeki müzelerde uzmanlar kendi branşlarında bilgi aktardı. Özellikle arşivciliğin detaylarını anlattılar. Müzelerin bölümlendirme aşamalarında dikkat edilen hususlar, değişik kategoriler, sosyal hayatlarını yansıtan değişik bölümler anlatıldı dedi.
     Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir Koçakın müzeler gezisindeki anılarının sunumundan sonra, proje kapsamında çekilen müze ve bazı arkeolojik eserlerin fotoğrafları sergilendi.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Anadolu ve Berlin müzeleri Konyada buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER