ANGİAD Başkanı Değer:

ANGİAD Başkanı Değer: -Gelir adaletsizliği sürdükçe yoksulluğun önüne geçemeyiz


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Türk ekonomisindeki istikrarlı büyümeye rağmen, gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle yoksulluk ve işsizliğin önüne geçilemediğini savundu.
     ANGİAD Başkanı Abdullah Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupadaki ekonomik kriz ve çevre ülkelerdeki iç karışıklıklara rağmen Türkiyenin ekonomik ve siyasi istikrarını sürdürdüğünü kaydetti.
     Bu istikrarın bir sonucu olarak Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiğini, ancak büyümeden tüm bölgelerin eşit yararlanamadığını belirten Değer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Toplumumuzun tüm kesimleri ekonomik büyümeden adilane bir şekilde yararlanabilmelidir. Bu adalet sağlanamazsa, milli gelir dağılımı eşit olmazsa, zengin ile fakir arasındaki gelir makası giderek açılmaya devam ederse, toplumsal barış ve sosyal istikrardan söz edemeyiz. Bugün ülkemizin en önemli sorunları arasında başı çeken yoksulluk ve işsizliğin en önemli nedeninin de gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğu unutulmamalıdır. Hükümetimizin gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik politikaları ivedilikle uygulamaya koyması, uygulamadaki politikaların ise daha etkin hale getirilmesi gerekmektedir.
    
     Muhabir: Leyla Ataman Özel
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber ANGİAD Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER