Ankarada Diyarbakır Günleri düzenlenecek

Ankarada Diyarbakır Günleri düzenlenecek


DİYARBAKIR (A.A) - Ankara Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) 27-30 Eylül 2012 tarihlerinde Diyarbakır Günleri gerçekleştirilecek.
     Diyarbakır Tanıtım Günleri Komitesi Başkanı Yelda Yakut, AA muhabirine 30a yakın medeniyete yüzyıllarca ev sahipliği yapmış olan Diyarbakırın tarih boyunca kültür ve sanatın en önemli merkezlerinden birisi olduğunu anımsattı.
     Diyarbakırın son 30 yılda bölgede yaşanan şiddet olayları nedeniyle hakketmediği bir imaj edindiğini bildiren Yakut, bu imajın düzeltilmesi için Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Dicle Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Ankarada Diyarbakır Günleri organize etmeye karar verdiklerini söyledi.
     Diyarbakırın şiddetle değil sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklarıyla anımsanmasını istiyoruz diyen Yakut, şöyle konuştu:
     Diyarbakır Zülküf peygamberle, İçkale ve diğer kültürel zenginliklerimizle hatırlanmalı. Kentimizin sahip olduğu potansiyelleri ve değerleri ön plana çıkarılması için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Diyarbakırın sahip olduğu turizm potansiyeli maalesef bugüne kadar değerlendirilemedi. Değerlendirilebilse binlerce kişi iş imkanına kavuşmuş olacak. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın yolunun turizmden geçtiğine inanıyoruz. Diyarbakırın tarihi, kültürel ve tarihsel değerlerini, ulemalarını, şairlerini, yazarlarını, el sanatlarını ve yöresel ürünlerini ön plana çıkarabilmek amacıyla yola çıktık. Tanıtım günlerinin, Diyarbakırın imajının düzelmesine katkı sunacağına inanıyoruz. Valilik, kaymakamlıklar, sivil toplum kuruluşları ile özel firmaların ürünlerinin yanı sıra kentin simgesi olan karpuz, güvercin, el sanatları ile yemekleri de sergilenecek. 4 gün sürecek Diyarbakır Günleri süresince Ankaranın en işlek caddelerindeki bilboardlarda Diyarbakır ile ilgili tanıtım afişleri yer alacak.
     Yakut, Diyarbakır Günlerinin açılış töreninin, 27 Eylül 2012 günü saat 14.00te Ankara AKMde çok sayıda siyasetçi, yabancı büyükelçilikler, turizm seyahat acentesi ile yerli ve yabancı basın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ankarada Diyarbakır Günleri düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER