Ankarada turizm rüzgarı

Ankarada turizm rüzgarı -Ankara Kalkınma Ajansının desteklediği ve ANGİKAD tarafından yürütülen Ankarayı Yaşamak projesi, Ankarayı Yaşamak Günleri etkinliği ile devam ediyor


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansının desteklediği ve ANGİKAD tarafından yürütülen Ankarayı Yaşamak projesi, Ankarayı Yaşamak Günleri turizm etkinliği ile devam ediyor.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, Ankaradaki turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yürütülen Ankarayı Yaşamak Günlerinin açılış toplantısına Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, ATİD Başkanı Seçim Aydın, Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, İÇASİFED Genel Başkanı Nihat Güçlü ve turizm acentelerinden üst düzey yetkilileri katıldı.
     Etkinliğe toplam 35 turizm acentası katılırken bunların 24ünü Ankara dışından gelen acentalar oluşturdu.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, projenin başarılı bir şekilde ilerlediğini görmekten dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, öncelikle Ankarada yaşayan kişilerden başlayarak Türkiyedeki herkesin Ankaranın tarihi ve kültürel değerlerini tanıması gerektiğini kaydetti.
     Vali Alaaddin Yükselin Ankaraya gelişiyle birlikte güçlü bir turizm seferberliği başladığını söyleyen Balcı, Hepimiz ondan aldığımız enerjiyle Ankara turizm potansiyelini nasıl harekete geçirebiliriz diye düşünmeye, çalışmaya başladık. Şu anda ajansımızın desteğiyle yaklaşık 40 tane turizm projesi hayata geçiyor ifadelerini kullandı.
     Şehir dışından gelen acentelere Ankaranın turizm potansiyelinin tanıtıldığı bu etkinliği çok önemsediklerini anlatan Balcı, bu gibi projeler ile Ankaranın çok daha iyi noktalara geleceğine inandıklarını vurguladı.
    
     -Gezinin kapsamı-
    
     Projenin genel tanıtımının yapıldığı açılış toplantısı sonrasında, Ankaranın turistik bölgelerini tanıtıcı gezi programı Anıtkabir ziyaretiyle başladı. 2 gün sürecek olan etkinlik çerçevesinde, programın ilk gününde Anıtkabir, Hamamönü, kongre ve sergi merkezleri, Ankara kalesi ve şehir turu yer alırken, ikinci gün programında ise Kızılcahamam, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerine tanıtım gezisi gerçekleştirilecek.
     Gezi programı ile yurt çapında faaliyet gösteren seyahat acentelerinin şehri bir turist gözüyle görmesi, daha sonra da buraları turizm rotaları çerçevesinde değerlendirmeleri amaçlanıyor. Proje temel olarak şehre gelen turistlerin rehber olarak kullanabileceği, gezilecek yerler, yemek yenecek mekanlar ve konaklanacak tesisler gibi güncel turistik bilgileri kapsayan bir envanterin hazırlanmasını içeriyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ankarada turizm rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER