Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu:

Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: 18 Şubat 2013: Türkiyede sıradan ve hukuksuz bir gün


ANKARA (A.A) - Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, son iki gündeki bazı gelişmeleri değerlendirerek, 18 Şubat 2013: Türkiyede sıradan ve hukuksuz bir gün iddiasında bulundu.
     Feyzioğlu, 18 Şubat 2013: Türkiyede sıradan ve hukuksuz bir gün başlıklı yazılı açıklamasında, Ergenekon davasında, yargılamanın, bir kısmının bölücü terör örgütü üyesi olduğu anlaşılan tanıklara sonuna kadar açık, sanıklara ve avukatlara kapalı olduğunu ileri sürdü.
     Şiddete başvurmadan düşüncelerini ifade etmek üzere Sinopa giden BDPli milletvekillerini linç edilmek istendiğini, ikinci bir Madımak olayına çeyrek kala kalabalığın dağıtıldığını öne süren Feyzioğlu, tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarına destek için Çağlayan Adliyesine gelen avukatların da polis şiddetine uğradığını iddia etti.
     Sanıtçı Fazıl Sayın sadece düşüncesini açıkladığı için yargılanmasına devam edildiğini ileri süren Feyzioğlunun, açıklaması şöyle:
     Adını veya dosya numarasını bilmediğimiz onlarca belki yüzlerce kişi Anayasaya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve CMKya aykırı olarak gerekçesiz şekilde keyfi olarak tutuklanıyor, tutuklama yine keyfi bir ceza olarak uygulanıyor. İrandan ve Çinden bile daha fazla gazeteciyi, öğretim üyesini, öğrenciyi, avukatı zindana göndermekle elde ettiğimiz birinciliğimizi bugün de koruyoruz. İnönü Üniversitesi eski rektörü, ağır hasta Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu mahkeme tarafından yine tahliye edilmiyor, yine ölüme terk ediliyor.
    
     Muhabir: Barış Kılıç
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER