Pistorius yaşaması için çalışmış ama...

Pistorius: Onu hayatta tutmaya çalıştım

Pistorius yaşaması için çalışmış ama...

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldürmek suçundan yargılanan Oscar Pistorius’un Cuma günü başlayan davasına bugüne devam edildi. Hakim Cuma günkü duruşmayı kefalet ile salıverilme talebinin görülmesi için bugüne ertelemişti.

Bugünkü duruşmada hem savunma hem de iddia makamı Güney Afrikalı atletin kız arkadaşını öldürdüğünü kabul etti. İki makam da iddialarını ve savunmalarını açıklarken Pistorius’un gözyaşlarını tutamadığı ve stresli olduğu gözlendi.

Savcı Garrie Nel, olayın “önceden tasarlanmış” olduğunu ve verilebilecek en ağır cezadan yargılanması gerektiğini söyledi. Nel, Pistorius’un yataktan kalktığını, protez bacaklarını taktığını, silahını aldığını ve yedi metre yürüyerek banyo kapısında dört el ateş ettiğini anlatan bir senaryo okudu. Bu şartlar altında banyodakinin hırsız olsa bile bu cinayetin “planlanmış” olduğunu değiştirmeyeceğini söyleyen savcı, “Ama bir hırsız niye kendini banyoya kilitlesin ki” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine savunma makamı cinayetin planlanmış olmadığını, savcının kendine göre bir hikaye yazdığını ve Pistorius’un kapının ardındakinin kız arkadaşı olduğunu bilmediğini söyledi. Bu yüzden Pistorius’un en ağır suç olan “altıncı derece”den yargılanmaması gerektiğini belirtti.

Hakim ise iki tarafı da dinledikten sonra “altıncı derece”den yargılanacağını ancak duruşma sonundaki kanıt durumuna göre kararını değiştirebileceğini açıkladı. Bu karar kefalet ile salıverilme ihtimalini de büyük ölçüde ortadan kaldırdı.

Pistorius’un savunması 

Pistorius: “Kız arkadaşımı öldürme gibi bir niyetim dahi yokken bırakın planlanmış cinayeti, nasıl cinayet ile yargılandığımı algılayamıyorum. Kız arkadaşımı kasten ve planlayarak öldürdüğüm söyleniyor. Bunu kesinlikle reddediyorum… Geceyi evde geçirmeye karar verdik. Saat 22.00 gibi yatak odasındaydık. O yoga yapıyor ben ise TV izliyordum. Protezlerim yoktu.

“Balkonun kapısını kilitlemek için çıkmıştım. Banyoda bir ses duydum ve korktum. Reeva yatakta sanıyordum. Daha önce tehditler almıştım ve silahım yatağımın yanında hazırdı. Orada her kimse banyodan çıkmasını ve Reeva’ya polisi aramasını söyledim."

Pistorius silahını kullandıktan balkona çıkıp yardım istediğini söyledi. Sonra yatağa baktığında kız arkadaşını orada göremediğini belirten Güney Afrikalı atlet, “Banyodaydı. Yaşıyordu. Onu hayatta tutmaya çalıştım ama başaramadım” dedi. Pistorius kriket sopasını banyonun kapısını açmak için kullandığını belirtti.

"Gerekirse pasaportumu teslim ederim" 

Pistorius bu olaydan sonra asla kaçma ve duruşmalara katılmama gibi bir seçeneğinin olmadığını, kendisinin uluslararası bir spor adamı olduğunu belirtti. Güney Afrikalı atlet gerekirse pasaportunu da teslim edebileceğini söyledi.
<< Önceki Haber Pistorius yaşaması için çalışmış ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER