Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı -Toplantıda, Esenboğa-Kızılay otobüs hattının işletmesinin BELKOya devredilmesine ve Ankaranın Küresel Yaş Dostu Kentler Ağına üye olmasına karar verildi


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla, 442 numaralı Esenboğa Havaalanı-AŞTİ-Kızılay otobüs hattının işletilmesi 10 yıl süreyle Ankara Kömür Asfalt Enerji San. Tic. Ltd. Şti.ye (BELKO) devredildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisinin olağan toplantısı Melih Gökçek başkanlığında yapıldı.
     Toplantıda, Esenboğa Havalimanı ve AŞTİ arasında EGO araçlarıyla hizmet verilen 442 numaralı Esenboğa Havaalanı-AŞTİ-Kızılay hattının kiraya verilmesi halinde araç, yakıt ve personel tasarrufu sağlanacağı, Ankaralılara verilen ulaşım hizmetlerinin daha ekonomik ve verimli olacağı, işletme maliyetlerinin düşeceği gerekçesiyle söz konusu hattın özelleştirilmesinin uygun olacağına ilişkin Başkanlık yazısı oyçokluğuyla kabul edildi.
     Bu çerçevede, Ankara Büyükşehir Belediyesinin mülkiyeti ve tasarrufundaki toplu taşıma hizmetleri içerisinde bulunan 442 numaralı hattın işletilmesinin 10 yıl süreyle BELKOya devredilmesi kararlaştırıldı.
     Hayvanlara yönelik tedavi merkezlerinin de gündeme geldiği toplantıda, başkentte hayvanlara 24 saat hizmet veren ve acil servisi bulunan tek resmi kurumun Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi olduğu belirtildi. Toplantıda, sokak hayvanlarına yönelik veterinerlik hizmetlerinin yürütülmesi, yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi ve nakli için uygulamaya konulacak sistemin Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Belediye arasında hazırlanacak bir protokolle yürütülmesi karara bağlandı.
     Toplantıda, Ankaranın Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Küresel Yaş Dostu Kentler Ağına üye olması ve 20-22 Mart 2013te Küresel Yaş Dostu Kentler Sempozyumu Ankarada düzenlenmesi kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER