Ankara Orman Bölge Müdürü Özkaya:

Ankara Orman Bölge Müdürü Özkaya: Orman Bölge Müdürlüğü olarak ceviz dikimine önem veriyoruz


ANKARA (A.A) - Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Orman Bölge Müdürlüğü olarak ceviz dikimine önem veriyoruz dedi.
     Beypazarı Orman İşletme Müdürlüğü Tesislerinde, bölge müdürlüğüne bağlı işletme müdürlerinin katılımıyla 3 gündür devam eden değerlendirme toplantısına katılan Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü olarak ceviz dikimine önem verdiklerini söyledi.
     İşletme müdürlükleriyle Ceviz Eylem Planı hazırladıklarını ifade eden Özkaya, Ankara cevize uygun bir bölge ve cevizi yaygınlaştırma adına, her orman işletme müdürlüğü en az 10 hektar, yani 100 dönüm olmak üzere ceviz dikiminde bulunacaktır. Tüm orman işletme müdürlükleri bu uygulamayı yaptıklarında 110 hektar alan yani bin 100 dönüm araziye ceviz dikmiş olacağız diye konuştu.
     Özkaya, cumartesi ve pazar dahil olmak üzere günün her saati ekip olarak arazilerde çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Bu kapsamda, yazın yangınlarla ve orman üretimiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kışın da özellikle bu mevsimde hazırladığımız alanlara fidan dikiminde bulunuyoruz. Ayrıca ağaçlandırma sahaları dışında kamu kuruluşları ve özel sektör hatıra ormanı gibi yerleri de ağaçlandırıyoruz. Ormancılığı dar kalıplara sokan bir anlayış yerine, halkla ormancılık, halkın katılımıyla ormancılık yapalım istiyoruz. Halkı ormanın düşmanı olarak görmek yerine, gel ormanı birlikte kuralım diyoruz ve bu kapsamda ceviz dikimini halkla birlikte sürdüreceğiz. Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu sezon 110 hektar, yani bin 100 dönüm arazide cevizi toprakla buluşturacağız.
     Ankaranın ikliminin ve toprak yapısının sonbahar dikimlerine çok uygun olduğunu belirten Özkaya, Bu mevsimde dikilen fidanların yüzde 80-90ı tutuyor dedi.
     Çalışmalar hakkında bilgi veren Mustafa Özkaya, 12 Aralıkta saat 12.00de Ankarada Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla 112 tesisin toplu açılışını yapacağız. Bölge müdürlüğü olarak bedelsiz fidan dağıtımlarımız sürüyor. Ankarada şimdiye kadar 1 milyon fidanı bedelsiz olarak dağıttık ve toplamda 2 milyon fidanı toprakla buluşturacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ankara Orman Bölge Müdürü Özkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER