Ankara Valiliği destekli kesme çiçek yetiştiriciliği

Ankara Valiliği destekli kesme çiçek yetiştiriciliği -Vali Yüksel: -Ankaranın hayali Türkiyenin kesme çiçek ihtiyacını karşılayan, yurt dışına ihraç ederek döviz girdisi sağlayan bir üretim potansiyelini yakalamaktır


ANKARA (A.A) - Ankara Vali Alâaddin Yüksel, Başkentin kesme çiçek yetiştiriciliği konusunda ön sıralarda bulunan Antalya, İzmir ve Yalova illerinin arasına girmesi gerektiğini bildirdi.
     Ankara Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yüksel, kesme çiçek yetiştiriciliğinin vatandaşlar için ekonomik bir fırsat olduğunu belirtti.
     Yüksel, verimli toprakları ve sıcak su kaynakları nedeniyle bu potansiyelin Ankara ekonomisine kazandırılması gerektiğini vurguladı.
     Yüksel, Sincan ve Çubuk ilçelerinde çiçek üreticiliğine başlandığını, bu ilçelerdeki üreticilerin de desteklendiğini bildirdi.
     2012 Temmuz ayı itibarı ile kesme çiçekçilik üretiminin toplam 3 bin 400 metrekarelik alanda yapıldığını açıklayan Yüksel, şunları kaydetti:
     Üreticileri gerekli üretim teknolojisi konusunda rehberlik edecek elemanları yetiştirmek üzere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürünü Tayvanda incelemelerde bulunması ve örnek projeler geliştirilmesi için görevlendirdi. Ankaranın hayali Türkiyenin kesme çiçek ihtiyacını karşılayan hatta yurt dışına ihraç ederek döviz girdisi sağlayan bir üretim potansiyelini yakalamaktır.
    
     Muhabir: İzzet Taşkıran
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Valiliği destekli kesme çiçek yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER