651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri -Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selimi karşıladı


EDİRNE (A.A) - 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçinin Kırkpınar Ağası Seyfettin Selimi kent girişinde karşılamasıyla başladı.
     Edirne Belediyesi önünde davul ve zurnayla hareket eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığındaki ve aralarında sporcular, sivil toplum örgüt temsilcileri, eski Kırkpınar ağalarının bulunduğu kortej, ağayı karşılamak üzere Talatpaşa Asfaltına kadar yürüdü.
     Kaldığı otelden yaya olarak hareket eden Kırkpınar Ağası Seyfettin Selimle, özel bir hastanenin önünde buluşan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Selime önce çiçek verdi daha sonra da ağalık kemerini taktı.
     Belediye Başkanı Sedefçi ve Ağa Selim, ardından kortejle birlikte Edirne Belediyesine geçti.
     Edirne Valisi Gökhan Sözerin de belediyeye gelmesiyle kortej, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüzün taşıdığı Türk bayrağı, Edirne Belediyesi bandosu ve Kırkpınar davul-zurna ekibinin eşliğinde Atatürk Anıtına yürüdü.
     Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve bandonun Kırkpınar Marşını çalmasının ardından anıta Vali Sözer, Belediye Başkanı Sedefçi ve Ağa Selim tarafından çelenk sunuldu.
     Törenlere Pehlivan Mezarlığında devam edildi. Kara Emin ve Adalı Halilin mezarı başında Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlunun duası eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşlar dua etti.
     Kortejde, 25 Mayısta Orduda belediyenin köy minibüslerinin şehir içine girmesini yasaklayan kararı yeğeni ile protesto sırasında, polise kılıçla saldırılması olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan ve boynunda çanlarla dolaşan Nurettin İslamın yer alması dikkat çekti.
     651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın da katılımıyla saat: 18:30da Sarayiçi Er Meydanında yapılacak.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER