Antakya Belediye Başkanı Savaşa ziyaret

Antakya Belediye Başkanı Savaşa ziyaret


HATAY (A.A) - Antakyanın kardeş şehri Almanya Kiel şehrinin eğitim, kültür ve gençlik heyeti Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaşı ziyaret etti.
     Savaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kiel şehriyle 11 aydır kardeşlik ilişkisinin bulunduğunu, kardeşlik, ekonomi ve diğer konularda birlikte hareket etmeyi planladıklarını belirtti.
     Kiel şehriyle ticari anlamda birliktelik ve hareketliliğin eylül ayından sonra daha fazla yoğunlaşacağını ifade eden Savaş, Almanyada eylül ayında yapılacak olan fuara Antakyanın onur konuğu olarak bölgedeki iş adamlarıyla birlikte katılım göstereceğini kaydetti.
     Konuk heyet adına konuşan Kiel Sosyal İşler ve Sağlık Yüksekokulu Dekanı Prof. Dr. Gaby Lenz, Başkan Savaşın gösterdiği misafirperverlik ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.
     Ziyaretin sonunda Savaş, heyet adına Prof. Dr. Lenze Antakyayı temsil eden tablo, konuk heyet üyelerine ipek şal ve kravatın yer aldığı set hediye etti.
     Ziyarette Türk-Alman Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Siper, Kiel Sosyal İşler Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Anita Gruber, Kiel Mettenhof Sokak Gençliği Eğitimi Projesi Eğitmeni Susanne Wendt, Kiel Gençlik ve Spor Müdürlüğü Temsilcisi Saliha Kasımoğlu, Gençlik Merkezi üyesi Torsten Siggelow, Okul Sosyal İşler Danışmanı Hikmet Murat Müftüoğlu, Ellerbeker Gençlik Merkezi Üyesi Anna Lena Feist, Kızılhaç Gençlik Merkezi üyesi Martina Pulkis, Alman-Türk Derneği Başkanı Pedagog Sahabettin Atlı, Çocuk ve Gençlik Bakımevi temsilcisi Pedagog Inge Atlı ve Türk-Alman Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Jan Kocamahhul yer aldı.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Antakya Belediye Başkanı Savaşa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER