Antalyada 3. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi

Antalyada 3. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Tarım Topluluğu ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 3. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi düzenlendi.
     Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen kongrede konuşan Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Geçmez, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Türkiyenin önemli ziraat fakülteleri arasında yer aldığını söyledi.
     Fakültede toplam 23 adet dersliğin ve 20 adet araştırma ve uygulama laboratuvarının bulunduğunu kaydeden Geçmez, Aksuda araştırma uygulama alanları, bunun yanında süt sığırcılığı süt işleme tesisleri ve güçlü bir makine parkı ile tarım alanında öğrencilere güçlü bir uygulama imkanı sağlanmaktadır dedi.
     Fakültenin 9 bölümünde lisans, 10 bölümünde yüksek lisans ve 9 bölümünde doktora eğitimi verildiğini ifade eden Geçmez, kongrede, modern teknolojinin tarımda kullanımı, organik tarımda biyolojik mücadele, tohumculuk ve damızlık hayvan üretimi gibi alanlarda öğrenciler tarafından bilimsel sunum gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Akdeniz Üniversitesi Tarım Topluluğu Başkanı Çetin Baver Salman ise Türkiyede 14 bin bitki türünün yer aldığını ve bunlardan 4 bininin endemik olduğunu söyledi.
     Bu zenginliklere sahip çıkmak gerektiğini anlatan Salman, Burada aynı mesleği paylaşacağımız arkadaşlarla tanışacak ve bilim adına çok şey konuşacağız dedi.
     Konuşmaların ardından kongreye katılan öğrenciler tarafından, tarımla ilgili bilimsel sunumlar yapıldı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada 3. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER