Antalyada 36 kaçak göçmen yakalandı

Antalyada 36 kaçak göçmen yakalandı -Gazipaşa ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistana gitmeye çalışan 36 kaçak göçmen gözaltına alındı


ANTALYA (A.A) - Gazipaşada, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 36 kaçak göçmen yakalandı.
     Zeytinada köyü Şansa Mahallesinde tarlada çok sayıda insanın saklandığını gören çoban Muhittin Çağlar, köy muhtarı Ömür Tuncere haber verdi. Tuncerin bilgi verdiği jandarma ekipleri, söz konusu yerde bulunan 33 kaçak göçmeni gözaltına aldı. Ekipler, ayrıca kaçmaya çalışan 3 kişiyi de ormanlık alanda yakaladı.
     Daha sonra Zeytinada Jandarma Karakoluna götürülen 9u çocuk, 8i kadın olmak üzere Afgan ve Myanmarlı 36 kaçak göçmenin ifadeleri alındı.
     Afganistanlı Müjgan Nebizade (17), jandarmaya verdiği ifadede, ailesiyle 5 aydır İstanbulda yaşadıklarını, Yunanistanın İstanbuldan daha iyi olduğunu söyleyen 3 kişinin kendilerini minibüslerle Gazipaşaya getirdiğini söyledi.
     Yunanistana gitmek için bu kişilere, kişi başı yetişkinler için bin, çocukları için 500 dolar verdiklerini anlatan Nebizade, "Çarşamba gününden bu yana buradayız. Hiçbir şey yiyip içmedik. Bizi buradan alacaklarını, gemi ile Yunanistana götüreceklerini söylediler" dedi.
     İfadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen kaçak göçmenler, geçici olarak Gazi Spor Salonunda barındırıldı. Kaçak göçmenlere jandarma tarafından yiyecek verildi.
     Göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilecek.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada 36 kaçak göçmen yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER