Antalyada izinli av dönemi başladı

Antalyada izinli av dönemi başladı -Sarıkaya Yaban Hayatını Geliştirme Sahasında yılın ilk yaban keçisi, yerli bölge avcısı tarafından avlandı


ANTALYA (A.A) - Finike ilçesi Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 2012-2013 yılı av sezonda, yılın ilk yaban keçisi avlandı.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 13ü yabancı, 7si yerli olmak üzere toplam 20 yaban keçisinin avlanmasına izin verildi. Yabancı avcılar her bir yaban keçisi için 8 bin 850 lira, yerli avcılar ise 4 bin 720 lira ücret ödeyecek.
     Bölgede yaşayan avcılar da avladığı yaban keçisi için yerli av bedelinin yarısını verecek. Yaban keçisi avından elde edilen gelirin yüzde 50si av sahasında bulunan köylere verilecek. Bu kapsamda izin alan bölge avcılarından Şaban Topaloğlu, 4 gün süren av sonucunda 9 yaşında, 106 santim boynuz uzunluğu olan bir yaban keçisi avladı.
     Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün boyunca av sahasında yaban keçisi avı takibi yaptıklarını, yılın ilk avını yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Önceki yıllarda da Sarıkayada yaban keçisi avlamak için müracaat ettiğini anlatan Topaloğlu, ancak avı bu yıl nasip olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada izinli av dönemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER