Antalyada kopan elin yerine dikilmesi

Antalyada kopan elin yerine dikilmesi -Kopan eli yerine dikilen Uğur Kaşlının Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezindeki tedavisi devam ediyor


ANTALYA (A.A) - Kemer ilçesindeki satırlı saldırı sonucu kopan eli yerine dikilen Uğur Kaşlının Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezindeki tedavisi devam ediyor.
     Uğur Kaşlının (17) ameliyatını gerçekleştiren hastanede görevli Yrd. Doç. Dr. Şükrü Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, Cerrahi ve teknik olarak zor bir ameliyattı. Ancak başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Şu anda sağlık durumu çok iyi dedi.
     Kaşlının elini mikro cerrahi yöntemle yerine diktiklerini anlatan Şahin, Antalyadan gelen hasta için 10 dakikada her şeyi hazırladık. Eli ve atardamarları yerine diktik. Şimdi el ve kol kanlanmaya başladı. Operasyonu 6 saatte gerçekleştirmiştik. İlk 24 saat sorunsuz geçti. Takibine devam ediyoruz diye konuştu.
     Biraz daha geç gelmesi durumunda hastanın elinin kurtaramayacağını vurgulayan Şahin, bu nedenle bu tür sevklerde gece görüşü olan hava ambulanslara ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Şahin, merkezlerine el ve parmak kopmalarının sık sık geldiğini ifade ederek, Bu tarz operasyonları gerçekleştirmek için merkezimizde her türlü ekipman var. Ancak bu operasyonlarda zaman çok önemli. Başka noktalara sevkler operasyonları başarısız kılma oranını artırabiliyor diye konuştu.
     Uğur Kaşlının annesi Gülşen Demirtaş ise eşinden ayrıldığını, sadece emekli maaşlarıyla geçindiklerini anlattı. Anne Demirtaş, Allaha çok şükür, oğlumun o günkü haliyle bugünkü hali arasında çok fark var dedi.
     Kemerde önceki gece bir kişi ile arasında çıkan tartışmada aldığı satır darbesi sonucu eli kopan Uğur Kaşlı, 112 Acil Servis ekiplerince önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış, ancak burada kopan eli dikecek doktor olmaması nedeniyle Alanya ilçesindeki Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezine sevk edilmişti. Kaşlının kopan eli, burada yapılan başarılı ameliyatla yerine dikilmişti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada kopan elin yerine dikilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER