Antalya, 22 bin 96 lisanslı sporcu

Antalya, 22 bin 96 lisanslı sporcu ile Türkiye ikincisi


ANTALYA (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken, Antalyanın okul sporlarında 22 bin 173 lisanslı sporcusu bulunan İstanbulun ardından 7 bin 306sı kız, 14 bin 790u erkek toplam 22 bin 96 lisanslı sporcu ile ikinci sırada bulunduğunu bildirdi.
     Mehmet Tarkan Tüzken, yaptığı yazılı açıklamada, sporu tabana yaygınlaştırmanın en önemli unsurlarından birinin, okul sporları alanında lisanslı sporcu sayısını artırmak olduğunu belirtti.
     Tüzken, açıklamasında, Günümüzde bir eğitim aracı olan spordan daha fazla verim elde edilebilmesi için hoşgörü, centilmenlik, erdemlilik, haklara saygı, iyiyi ve güzeli takdir etme, dürüstlük ve eşitlik gibi insani özellikleri içeren ve sporun da özünü oluşturan fair-play kavramının, okul sporları aracılığıyla gençlerimize kazandırılması gerektir dedi.
     Antalyanın, okul sporlarında 22 bin 173 lisanslı sporcusu bulunan İstanbulun ardından 7 bin 306sı kız, 14 bin 790u erkek olmak üzere toplam 22 bin 96 lisanslı sporcu ile ikinci sırada bulunduğunu bildiren Tüzken, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya, 22 bin 96 lisanslı sporcu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER