Antalya 2006 EXPO

Antalya 2006 EXPO -CHP Antalya Milletvekili Sapan: Kanunun TBMMde kabul edilmesi önemli bir aşama idi


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, EXPO 2016 Antalya Kanununun TBMMde kabul edilmesinin önemli bir aşama olduğunu belirtti.
     Sapan, yaptığı yazılı açıklamada, TBMMde kabul edilen EXPO 2016 Antalya Kanununun yasalaşmasında CHPnin üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiğini ifade etti.
     Gönüllerin yasanın uzlaşma ile oluşturulmasından yana olduğunu belirten Sapan, şunları kaydetti:
     AK Parti, ne yazık ki kent dinamiklerini dışlama tavrını sürdürdü. AK Partinin olumsuz tutumuna rağmen kanunun çıkması için elimizden gelen desteği verdik. Kanunun TBMMde kabul edilmesi önemli bir aşama idi. Botanik EXPOsunun planlanması, düzenlenmesi ve yönetilmesi ile ilgili usul ve esasları belirleyen EXPO 2016 Antalya Kanununun en az 4-5 ay önce yasalaşması gerekiyordu.
     Sapan, EXPO hazırlıkları sürecine tüm kent dinamiklerinin katılmasının sağlanması gerektiğini bildirerek, şöyle devam etti:
     Özellikle fuarın simgesi olacak yapının oluşturulması ortak akıla gereksinim vardır. Ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilmemelidir. EXPO için yapılacak harcamaların tam bir saydamlık içinde yapılması gerekmektedir. Bundan sonraki sürecin sıkı takipçisi olacağız.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER