Plastik atıklar engellilere umut oldu

Plastik atıklar engellilere umut oldu -Diyarbakırda toplanan plastik atıklarla temin edilen 20 tekerlekli sandalye bedensel engellilere dağıtıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda kamu kurumları ile hastanelerde toplanan plastik atıklarla temin edilen 20 tekerlekli sandalye bedensel engellilere dağıtıldı.
     Yenişehir ilçesi Ofis Semtindeki Uluslararası Engelliler Derneğinde tekerlekli sandalye dağıtımı ve bilgisayarlı muhasebe meslek edindirme kursunun açılması nedeniyle tören düzenlendi.
     Vali Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, tekerlekli sandalye dağıtımı ve hayırseverlerin katkılarıyla açılacak kurs için bir arada olduklarını söyledi.
     Son dönemlerde özellikle Engelliler Kanununun 2005 yılında çıkmasından sonra kanunun getirdiği yenilikler sayesinde tüm kurumların iyi bir şekilde çalıştığını kaydeden Toprak, bu konuda kendilerine yükümlülük olarak verilenleri yerine getirerek engellilerin hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve bakımı üstlenenlere katkı sağlandığını bildirdi.
     Engellilerin istihdamının sağlanması konusunda ciddi gelişmelerin yaşandığını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:
     Tüm kurumlar özürlü sınav sonucuna göre atamalarını gerçekleştiriyor. Çok önemli engelli istihdamı oldu. Engellilerle ilgili mesleki eğitim konusunda İşkurun özellikle verdiği kaynaklarla engellilere iş sahibi olacak şekilde mesleki eğitim veriliyor. Bu kurs sonunda engelliler istihdam edilecekler. Bu önemli bir katkıdır. Bu konuda hükümetimize, ilgili bakanlıklarımıza, il teşkilatlarına teşekkür ediyoruz. Herkes sorumluğunu iyi şekilde biliyor ve bu konuda çalışıyor. Hayırseverler de çok önemli katkılar sağlıyor. Bu konu ülkemizde yaşayan her bir bireyin ortak sorumluluğundadır.
     Toprak, törende, İşkur ve hayırseverlerin desteğiyle açılan bilgisayarlı muhasebe meslek edindirme kursunun açılışını da yaptı. Kurstan yararlanan 30 engellinin, eğitimin ardından istihdam edileceği belirtildi.
     Daha sonra kamu kurumları ile hastanelerden toplanan plastik atıklarla temin edilen 20 tekerlekli sandalye, bedensel engellilere dağıtıldı. Bazı engellilerin, TOKİden uygun koşullarda ev talebinde bulunmaları üzerine Toprak, başvuru olması halinde bu konuda gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Plastik atıklar engellilere umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER