Antalya Büyükşehir Belediye Meclisindeki Akaydın-CHP gerginliği

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisindeki Akaydın-CHP gerginliği -Başkan Akaydın, yaşanan gerginliğin uykularını kaçırdığını söyledi -Bazı belediye meclis üyeleri de Antalya halkından ve birbirlerinden özür diledi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde dün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP Grubu arasında yaşanan gerginliğin ardından Başkan Akaydın, yaşananların kendisini üzdüğünü belirterek, Uykularımı kaçırdı dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin dün başlayan ve bugüne ertelenen mayıs ayı olağan toplantısının devam oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında gerçekleştirdi.
     Toplantının başında konuşan Başkan Mustafa Akaydın, boşalan encümen ve komisyon üyelikleri için yapılan seçimlerdeki tartışmaların kendisini üzdüğünü dile getirerek, Uykularımı kaçırdı dedi.
     Antalya Et Entegre Tesisleri (ANET) Genel Müdürü Ömer Apanın toplantıda CHPli meclis üyesi Gürsel Karabayıra sözlü tacizde bulunduğunu öne süren Akaydın, Memur olmasa bile çalışanlardan biri Belediye Meclisine karşı bir kusur işledi, yanlış yaptı. Meclis üyesine sözlü tacizde bulundu. Belediye Başkanı olarak hepinizden özür dilemek istiyorum diye konuştu.
     Mecliste söz alan Ömer Apa da Öncelikle sizden, sonra tüm Meclis üyesi arkadaşlarımdan dün Meclis adabına sığmayan harekette bulunduğum için özür diliyorum. Gürsel Karabayır ile istemediğim bir tartışma oldu. Kendisinden de özür diliyorum ifadesini kullandı.
     Meclisteki gerginlikten yüzünden Antalya halkından özür dileyen Karabayır ise Bana bir laf atılmasa cevabını vermezdim diye konuştu.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, encümen ve komisyon üyelikleri seçimlerinin tamamının geçersiz olduğunu savundu. Meclisin bu yanlıştan dönmesini isteyen Evcilmen, aksi halde telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi sonuçlar oluşacağını iddia etti.
     Buna karşın Akaydın, Büyükşehir Belediyesinin 2011 yılı bütçe kesin hesabıyla ilgili maddenin görüşülmesine geçilmesini istedi.
    
     -Faiz yükü-
    
     MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, 333 milyon lira olan 2011 bütçe giderinin 32 milyon 323 lirasını faiz giderinin oluşturduğuna dikkati çekerek, giderinin yüzde 10unu faiz olarak ödeyen bir belediye bütçesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
     AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, belediyenin bir daire başkanlığının yatırım bütçesi kadar faiz gideri olduğunu vurguladı.
     AK Partili Meclis Üyesi Yaşar Tabur da, Belediye bilançosunun giderek bozulduğuna dikkati çekmek istiyorum. Daha rahat çalışacak, borçsuz belediye oluşturma iddiası rakamlarla örtüşmüyor dedi.
     CHPli üye Remzi Sadi, belediye bütçesinin 294 milyon 398 bin lira olduğunu ve yaklaşık 37 milyon liralık açıkla 2012ye devrettiğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Yahya Satır söz alarak, faiz giderindeki artışın kamu borçlarının yeniden yapılanmasından kaynaklandığını, yasanın geçen yıl çıkması nedeniyle bu faiz artışını daha önceden öngöremediklerini anlattı.
     Eleştirileri cevaplayan Akaydın da her şeyin güllük gülistanlık olmadığını dile getirdi. Başkan Akaydın, Borçla yürüttüğümüz bir belediye var. 2013te de borçlanma yetkisi isteyeceğiz. Ama önceki dönemden kalan borçlarımızın üçte birini ödedik diye konuştu.
     Akaydın, her şeye rağmen üç sene önceki mali tabloya göre daha iyi durumda olduklarını ileri sürdü.
     Mecliste daha sonra diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.
     (FÜ-GÜÇ-İU)
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Meclisindeki Akaydın-CHP... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER