Antalyalı ihracatçılar Rusyada fuara katıldı

Antalyalı ihracatçılar Rusyada fuara katıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Rusyada World Food Moscow fuarına katıldıklarını bildirdi.
     Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi olarak Ekonomi Bakanlığınca desteklenen ve birliklerince yürütülen İhracata Yönelik Kalite ve Standardın Geliştirilmesi isimli projenin yürütüldüğünü belirtti.
     Bu kapsamda yaş meyve sebze ihracatçılarından oluşan bir heyetin 17-20 Eylül tarihleri arasında Rusyada düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından World Food Moscowu ziyaret ettiklerini ifade eden Satıcı, şunları kaydetti:
     Moskova Ticaret Başmüşaviri Atilla Gökhan Kızılarslanın da iştirak ettiği heyetimiz, ülkemizin yaş meyve sebze sektöründeki en büyük pazarı olan Rusyada fuar ziyaretinin yanı sıra Moskova Halinde ve süpermarketlerde de incelemelerde bulundu. Böylece pazarı daha yakından tanıma, pazardaki gelişmeleri ve trendleri değerlendirme fırsatı buldular. Rusya pazarında önemli iş bağlantılarının kurulması açısından oldukça başarılı geçen programda, daha önce Rusyaya ihracat yapmayan firmalar da önemli ticari anlaşmalar yaparak Rusya pazarına adım atmış oldular.
     Satıcı, ziyaretin hem sektörün uluslararası tanıtımına hem de bölge ekonomisinin artış ivmesine ciddi katkı sağlayacağına ve ileriki dönemlerde bunun olumlu etkilerini daha çok göreceklerine inandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyalı ihracatçılar Rusyada fuara katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER