Antalyalı turizmciler Riyad Turizm Fuarına hazırlanıyor

Antalyalı turizmciler Riyad Turizm Fuarına hazırlanıyor -BAKA tarafından Suudi Arabistanda düzenlenecek Riyad Turizm Fuarı tanıtım toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Suudi Arabistanda düzenlenecek Riyad Turizm Fuarı öncesinde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
     Antalya Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Antalya Tanıtım AŞ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri ile turizm firma temsilcileri katıldı.
     Riyad Turizm Fuarı ile ilgili katılımcılara bilgiler veren BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, Suudi turistlerin Antalyaya gelmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Riyadta düzenlenecek fuarın turizm sektörü açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.
     2009da 66 bin 938, 2010da 84 bin 934, 2011de 116 bin 711 ve 2012 yılı sonunda ise 200 bin Suudi turistin Türkiyeye gelmesinin beklendiğini vurgulayan Özyürek, Türkiye gelen bu turistlerin yüzde 80inin İstanbula geldiğini kaydetti. Özyürek, Antalyaya gelen Suudi turist sayısının ise 3 bin olduğunu belirtti. Yılda 8 milyon Suudi turistin yurt dışına çıktığını ifade eden Özyürek, bu turistlerin 22,5 miyar dolar harcama yaptıklarına işaret etti.
     Bir Suudi turistin kişi başı ortalama 3 bin dolar harcadığını anlatan Özyürek, yapılan araştırmalar sonucunda Suudi turistlerin Türkiyeyi politik sebepler, Türk dizilerinin etkisi, Arap Baharının etkileri, Kuzey Afrika ve Ortadoğudaki karışıklıklar, Avrupanın Arap turistlere uyguladığı zorluklar nedeniyle tercih ettiklerini ortaya çıktığına işaret etti.
     Antalyaya gelen Suudi turistlerin Kemer, Alanya ve Antalya kent merkezinden oldukça etkilendiklerini belirten Özyürek, doğal güzellikler ve alışveriş imkanlarının uygunluğunun tercih sebepleri arasında olduğunu vurguladı.
     Arap pazarının turizm açısından oldukça önemli bir destinasyon olduğunu söyleyen Özyürek, 23-26 Nisan 2013 tarihleri arasında Riyadta yapılacak Riyad Turizm Fuarına katılmak isteyen turizm sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerine müracaat etmelerini istedi.
     Fuarda Türkiye için ayrılan 196 metrekarelik alanın 148 metrekarelik bölümünün Akdeniz bölgesine tahsis edildiğini vurgulayan Özyürek, fuarın tüm masraflarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılandığını kaydetti. Özyürek, fuara katılmak isteyen turizm yetkililerinin en kısa sürede kendilerine müracaat etmelerini istedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalyalı turizmciler Riyad Turizm Fuarına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER