Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü

Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü -AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu: -Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyasının asıl sahiplerini bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyasının asıl sahiplerini bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum dedi.
     Milletvekilinin danışmanlığından yapılan açıklamaya göre, Mazıcıoğlu , TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Antepe Gazilik unvanı verilmesine ilişkin bir konuşma yaptı.
     Konuşmasında, Türk gençliğinin atalarının bıraktığı mirasa, gerektiğinde aynı kararlılık, azim ve inançla en iyi şekilde sahip çıkacağına olan inancını belirten Mazıcıoğlu, şunları kaydetti:
     Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyasının asıl sahiplerini bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bu unvanı alan şehrimizin 87 yıl süren İstiklal Madalyası hasreti 7 Şubat 2008 tarihinde, yüce Meclisimiz tarafından çıkarılan kanunla sona ermiş, gazi şehrimiz, Meclis Başkanımız sayın Köksal Toptanın teşrifleriyle 6 Haziran 2008de, İstiklal Madalyası ile taçlandırılmıştır.
     Bilindiği gibi, birinci dünya savaşı sona erdiği zaman, itilaf devletleri Osmanlının parçalanmasını öngören Mondros Ateşkes Anlaşması ile yılardır yaptıkları işgal planlarını uygulamaya koymuşlardır. Bu anlaşmayı imzalamaktan başka şansı kalmayan Osmanlı Devleti, anlaşma hükümlerine göre, silahlarını teslim etmek ve ordularını dağıtmak zorunda kalmıştır.
     Anadoludan başka toprağın elimizde kalmadığı bu şartlar içinde, anlaşmanın en kritik maddesini, itilaf devletlerinin, güvenliğini tehdit edecek bir durum olması halinde, herhangi bir stratejik yeri işgal edebilmeleri olmuştur
     Bu maddeyi kullanan itilaf devletleri, orta Anadoluda birkaç ilimiz hariç, Anadolunun her köşesini bir bir işgal etmişlerdir. Birinci Dünya Savaşının uzak cephelerinde, uzun yıllar savaşmaktan yorulmuş ve yıpranmış Anadolunun, bu duruma direnecek gücü kalmamıştı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER