Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri

Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci alımına başlayacak


TRABZON (A.A) - Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gürdoğan, Türkiyedeki 169 üniversiteden 27sinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi kervanına Avrasya Üniversitesi de katılacak dedi.
     Prof. Dr. Gürdoğan, beraberinde Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri ve öğretim üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, fakülteye 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için öğrenci alımı teklifini Yüksek Öğretim Kuruluna sunduklarını belirtti.
     Trabzonda 18 devlet ve özel hastane bulunduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Gürdoğan, kentte sağlık alanında önemli yatırımların olduğunu ifade ederek, Bu özelliği ile Trabzon sadece bulunduğu bölgenin değil, Doğu Karadeniz ve Avrasya havzasının sağlık merkezlerinden biri olma yolundadır. Karadenize kıyısı bulunan ülkelerde 300 milyondan fazla insan yaşamaktadır. Bu ülkelerin gelişimine paralel olarak talep ettikleri sağlık hizmetleri de o denli artmakta ve çeşitlenmektedir diye konuştu.
     Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulmasındaki amacın ihtiyaç duyulan insan gücünü yetiştirmek olduğunu vurgulayan Gürdoğan, şunları kaydetti:
     Sağlık sorunlarının çözümü halkın ve yerel yönetimlerin daha aktif katılımını gerekli kılmaktadır. Bunun için sistemin kendi içinde ihtisaslaşmasının sağlanması ve personel eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Eğitim ve öğretimin yanı sıra bölgedeki toplumun sağlık sorunlarının çözümü ve sağlığın iyileştirilmesi amacıyla üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi birimlerince üretilen projelerle halkın aktif katılımı ve paylaşımıyla gereksinimlere yönelik sağlık hizmetlerinin yaşama geçirilmesi planlanmaktadır.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER