AOÇ Hayvanat Bahçesi, ziyaretçilerini bekliyor

AOÇ Hayvanat Bahçesi, ziyaretçilerini bekliyor -Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi, vahşi ve evcil 160 türden bin 779 hayvanı barındırıyor


ANKARA (A.A) - Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesinin, vahşi ve evcil 160 türden, bin 779 hayvanı barındırdığı bildirildi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, hayvanat bahçesinin, barındırdığı vahşi ve evcil hayvan çeşitliliği ve kapsamıyla, Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıdığı belirtildi.
     Açıklamada, yırtıcı ve evcil 160 farklı türden bin 779 hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde aslan, kaplan, puma gibi Türkiyede görülmeyen yırtıcı hayvanlarla boz ayı, kurt, vaşak, çakal, tilki gibi kırsal bölgelerde yetişen yırtıcıların da yer aldığı ifade edildi.
     Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar, hayvanat bahçesinin en çok ilgi gören sakininin, doğma büyüme Ankaralı olan ve hayvanat bahçesinde yaşamlarını sürdüren 2si dişi, 1i erkek aslanların olduğunu kaydetti.
     Sancar, 1960lı yıllarda getirilen bir çift aslanın nesillerinin devamı olduğunu belirtti.
    
     -Zürafalar bebek bekliyor-
    
     Şakir ve Merve isimli zürafaların yaz sıcaklarıyla keyiflerinin yerinde olduğunu ifade eden Sancar, 1-2 aya kadar doğum yapacak olan Mervenin, Şakir ile ziyaretçilerin bakmaktan bıkmadıkları hayvanlar olarak, özel kafeslerinde gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber AOÇ Hayvanat Bahçesi, ziyaretçilerini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER