Aracını internet üzerinden satan kişilerin dolandırıldığı

Aracını internet üzerinden satan kişilerin dolandırıldığı iddiası -Çorum ve Kastamonuda düzenlenen operasyonda, internetten satılık ilanını takip ettikleri araçların sahiplerini dolandırdıkları öne sürülen 14 kişi yakalandı (F


ÇORUM (A.A) - Çorum ve Kastamonuda düzenlenen operasyonda, internetten satılık ilanını takip ettikleri araçların sahiplerini dolandırdıkları öne sürülen 14 kişi yakalandı.
     Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, internet üzerinden araçlarını satmaya çalışan birçok kişinin dolandırıldığı yönündeki ihbarı üzerine, çalışma başlattı. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen 8 aylık çalışma sonrası Çorum ve Kastamonuda, aralarında Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu toplam 120 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi.
     Operasyonda 14 kişiyi gözaltına alan güvenlik güçleri, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yaptıkları aramalarda ise çok sayıda senet, oto satış sözleşmesi, sahte kimlik belgesi ve vekaletname ele geçirdi.
     Yetkililer, yapılan araştırmada, internetten araçların satılık ilanını takip eden örgüt üyelerinin, telefonla ulaştıkları araç sahiplerini kente davet ettiklerini, beraberlerinde aracın satışına yönelik vekaletname getirmelerini istediklerinin tespit edildiğini belirtti.
     Çorumda misafir ettikleri araç sahiplerinin ellerindeki vekaletnamenin aslının kargaşa ile renkli fotokopisiyle değiştirildiğinin belirlendiğini bildiren yetkililer, şüphelilerin araç sahiplerine bir miktar ön ödeme yaptıktan sonra aralarında adi sözleşme imzaladıklarını ve bu yöntemle yaklaşık 50 aracın satışının gerçekleştirildiğinin belirlendiğini kaydetti.
     Müşterilerin zaaflarından faydalanarak bazı araçları üzerlerine aldıkları öne sürülen şüpheliler hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, oto hırsızlığı ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayancı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER