Ardahanda kayak sezonu açıldı

Ardahanda kayak sezonu açıldı -Yalnızçam Kayak Tesisinde, sezonun açılışını yapan Vali Azizoğlu, kayak sevenleri kente davet etti


ARDAHAN (A.A) - Yalnızçam Kayak Tesisinde sezonu açan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, kayak sevenleri kente davet etti.
     Vali Azizoğlu, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Uğurlu Dağı mevkisindeki Yalnızçam Kayak Tesisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kayar sevenleri kente davet ettiğini belirterek, kayak tesisinde konukevi, kafeterya ve mekanik tesisin bulunduğunu söyledi.
     Tesiste kar kalınlığının 70 santimetre olduğunu bildiren Azizoğlu, sezonu açmak için yeterli kar kalınlığına ulaşılmasını beklediklerini ifade etti.
     Yalnızçamın ideal bir pist olduğunu ifade eden Azizoğlu, Gelecek vadeden bir pist. Biz istiyoruz ki buralar Türkiyeden hatta dünyanın başka ülkelerinden kayak sevenleri karşılasın. Bizim bu yönde çalışmamız var. Her bölgeden gelsinler burada kayak yapsınlar. Ardahanlılar başta olmak üzere herkes güzel kayak yapma imkanına kavuşsun dedi.
     Gelecek yıl bin 500 metrelik bir pisti faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Azizoğlu, halkın daha iyi kayak yapmasını sağlayabilmek için çalışma yapacaklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından, Vali Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şefaattin Serten ve diğer yetkililer, kayak yaparak sezonun açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ardahanda kayak sezonu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER