Ardahanda şap karantinası

Ardahanda şap karantinası -Merkeze bağlı bir köy, şap hastalığı nedeniyle karantinaya alındı


ARDAHAN (A.A) - Ardahanda şap hastalığı nedeniyle bir köy karantinaya alındı.
     Merkeze bağlı Çamlıçatak köyünde yapılan incelemelerin ardından şap bulgusuna rastlandı. Köy bu nedenle 15 gün süreyle karantinaya alındı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Atilla Beşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Çamlıçatak köyünde bir işletmede bazı hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine köyde şap karantinası uygulandığını belirtti.
     Beşkaya, veteriner hekim ve sağlık teknisyenlerinin köyde yaklaşık 2 bin hayvana yönelik çalışma yaptığını ifade ederek, bir işletmede büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edildiğini söyledi.
     Hastalık söndürülene kadar çalışmaların devam edeceğini anlatan Beşkaya, Bu köyümüzün bir işletmesinde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine toplanan Köy Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, bu köyde 15 günlük şap karantinası uygulanmasına karar verdi. Köyde yaklaşık 2 bin büyükbaş hayvan var. Bu hastalığın dışarıdan geldiğini tahmin ediyoruz.
     Beşkaya, hastalığa yönelik aşılama, koruyucu, idari, fenni tedbirlerin yanı sıra dezenfekte çalışmalarının da düzenli şekilde yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda şap karantinası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER