Ardahan Milli Eğitim Müdürü Eteker:

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Eteker: 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte dört yılda liseler için 112 derslik yapmayı hedefliyoruz


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte dört yıl içerisinde liseler için 112 derslik yapmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Eteker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim döneminde daha verimli çalışmalar yapılması için yeni yatırımlar yapılacağını belirterek, eğitimin altyapısı için herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etti.
     Ardahanda yeni dersliklere ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Eteker, 4+4+4 eğitim sistemi için Ardahanda ilk ve orta bölümü için dersliğe ihtiyacımız yok. Hatta biz Türkiye ortalamasının çok üstündeyiz. Şuan derslik başına düşen öğrenci sayımız 20. Bu çok önemli bir rakamdır dedi.
     Lise için derslik ihtiyacı olduğunu belirten Eteker, Ancak liselerde de eğitim-öğretimi aksatacak kadar bir sıkıntımız yok. Yani bizim sadece lisede ilk dört yıl için hedefimiz var. 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte dört yılda liseler için 112 derslik yapmayı hedefliyoruz. Şuan şükürler olsun eğitimi aksatacak bir durum söz konusu değil diye konuştu.
     Eteker, yeni yapılacak olan dersliklerle birlikte, Ardahanda güzel sanatlar lisesini de açmak için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Ardahan Milli Eğitim Müdürü Eteker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER