Aşevi geçici barınakları oldu

Aşevi geçici barınakları oldu -Ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiyeye sığınan Suriyeli aile, Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesindeki bir aşevinde yaşama tutundu


ŞANLIURFA (A.A) - Sait Aydın - Ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiyeye sığınan Suriyeli aile, Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesindeki bir aşevinde yaşama tutundu.
     Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesinde birkaç ay önce yaşanan çatışmalarda yaşadıkları ev zarar gören birçok aile, Türkiyeye sığınıp farklı mekanlarda yaşamaya başladı.
     Bazı aileler ilçedeki çadır kente yerleştirilirken kimileri de hayırseverlerin tahsis ettiği evlerde barınıyor.
     Yaklaşık 4 ay önce Ceylanpınara gelen 5 kişilik Suriyeli aile de aşevi olarak kullanılan binanın bir odasında yaşıyor. Banyosu ve mutfağı aynı yerde bulunan odada günlerini geçiren aile fertleri, ülkelerinin özgürlüğüne kavuşmasını bekliyor.
    
     -Kullanabileceğimiz hiçbir eşyamız kalmadı-
    
     Abut Bedir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rasulaynda daha önce düğünlerde fotoğraf ve kamera çekimi yaparak ailesini geçindirdiğini söyledi.
     Bölgede çatışmaların başladığı kasım ayından bu yana Ceylanpınarda yaşamaya başladıklarını anlatan Bedir, şunları kaydetti:
     Yaşadığımız şehir bombalanınca ailemle birlikte buraya geldik. Zor şartlarda yaşıyoruz. Rasulayndaki akrabalarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla evimiz yıkıldı. Kullanabileceğimiz hiçbir eşyamız kalmadı. Artık savaşın bitmesini ve ülkemize dönmeyi istiyoruz.
     Bedir, böbrek hastası babasını da Türkiyeye getirdiklerini ancak 15 gün önce Şanlıurfada tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.
     Abut Bedir, Suriyede ilkokula giden 3 çocuğunun günün büyük bölümünü aşevinin çevresinde oynayıp televizyon izleyerek geçirdiğini, eğitimlerinin aksadığını ifade etti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Aşevi geçici barınakları oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER