Aşık Veysel, ölümünün 40. yılında Kocaelide

Aşık Veysel, ölümünün 40. yılında Kocaelide anıldı


KOCAELİ (A.A) - Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 40. yılında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği etkinlikle anıldı.
     Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Eski Milli Sporcu ve Boks Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Etkinlikte, Aşık Veyselin türküleri seslendirilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları öğrencilerinin tarafından Aşık Veyselin şiirlerinden derlenen tiyatro oyunu sahnelendi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, yaptığı konuşmada, Aşık Veyselin Anadolunun sesi olduğunu belirterek, Veyselin gönül gözüyle gördüğünü, aşk ilhamıyla barış, sevgi ve kardeşlik sözlerini yüreklere serptiğini söyledi.
     Veyselin sesinin Anadolunun ve dünyanın en güzel sesi olduğunu dile getiren Büyükakın, Veyselin sevgi, barış ve kardeşliği anlatan sesi tekrar yükselecek ve biz her zaman Aşık Veyseli rahmetle anacağız dedi.
    
     -Görmeyen gözlerine rağmen dünyayı gören ve anlayan tek kişiydi-
    
     Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal ise Aşık Veyselin bütün insani değerlerinin mayasını Sivastan aldığını anlatarak, Fakat görmeyen gözlerine rağmen dünyayı gören ve anlayan tek kişiydi. Ülkemizde Aşık Veysel Düşüncesi hakim olsaydı, kimse ölmez, savaş, din, dil, ırk ayrımı olmazdı diye konuştu.
     Aşık Veyselin yakın arkadaşlarından Hüseyin Yıldırım, birlikte yaşadıkları anılarını anlatarak, şunları bildirdi:
     Veysel spor mağazama gelerek her gittiği köy için bayrak isterdi. Her istediğinde büyük bayrak veriyordum. Bir keresinde pakete küçük bayrak koydum. Veysel, bu bayraklar ufak mı diye sordu. Cevap vermedim. Bende onunla sohbet ederken bayrakları değiştirdim. Tam gidecekken bayrakları eline alınca büyüklerle değiştirmişsin sen beni kör mü sandın demişti. Bana güzel anılar yaşatan değerli dostum Aşık Veyseli rahmet ve minnetle anıyorum.
     Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı Mustafa Özarslan, Aşık Veyselin türkülerinin seslendirdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Aşık Veysel, ölümünün 40. yılında Kocaelide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER