Asırlık binadaki restorasyon tamamlandı

Asırlık binadaki restorasyon tamamlandı -Ardahan Kongrelerinin yapıldığı tarihi binada, kentin kültürü gelecek nesillere aktarılacak -Vali Azizoğlu: "Kültürümüz bu binada yaşatılacak"


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, tarihi kongre binasındaki çalışmaların tamamladığını belirterek, "Kültürümüz bu binada yaşatılacak" dedi.
     Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1inci ve 2nci Ardahan Kongrelerinin gerçekleştirildiği asırlık binanın, 1911 yılında yapıldığını hatırlatarak, tek katlı, kesme taş ve sürmeli asma tavanının olduğunu söyledi.
     Kongre Caddesi üzerindeki tarihi binanın, yaklaşık bir yıl süren çalışmayla aslına uygun olarak restore edildiğini ifade eden Azizoğlu, "Binadaki çalışmalar tamamlandı. Bundan sonra Ardahanın kültürüne yönelik etkinlikleri burada yapacağız. Kültürümüz bu binada yaşatılacak, geçmişten gelecek nesillere aktarılacak. Bu faaliyetlerle çok önemli bir hizmete ev sahipliği yapacaktır" diye konuştu.
     Binanın Ardahanın tarihteki rolünü en etkili şekilde yansıttığını belirten Azizoğlu, kongre binasının Rus işgalindeyken Haşimoğlu ailesi tarafından yapıldığını anımsattı.
     Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:
     "Ardahan Kongrelerine ev sahipliği yapan binayı, yürüttüğümüz çalışmalarla günümüze kazandırdık. Şimdi sıra diğer tarihi değerlerimizi kazanmakta. Burada yapılan çalışmalar örnek teşkil edecek. Ayrıca bu kongrelerin anlatılacağı bir bölüm oluşturulacak. Ardahanın tarihi fotoğrafları ve ürünleri yer alacak. Aşıklık geleneği de bu binada yaşatılacak. Aşıklarımız için bir alanımız olacak."
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Asırlık binadaki restorasyon tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER