Asker sevkıyatında yeni dönem

Asker sevkıyatında yeni dönem -Vatani görevini yapacak 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanından, birliklerine katılmak üzere uçakla ücretsiz olarak Ankaraya gönderildi


VAN (A.A) - Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokol gereği, Vandan vatani görevlerini yapmak için uğurlanan 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanından yeni birliklerine katılmak üzere uçakla Ankaraya gönderildi.
     Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan, erbaş ve erlerin sivil havayolları ile taşınmasını kapsayan protokol uyarınca, terörle mücadele bölgelerinde görev yapan askerlerin, uçakla ücretsiz olarak taşınmasına başlandı.
     Bu kapsamda vatani görevini yapmak için uğurlanan 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanından Anadolu Jete ait uçakla, ücretsiz olarak Ankaraya gönderildi.
     Askerlerden Halis Yorgun, yeni uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
     Uçağa ilk kez bineceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Yorgun, Uçakla vatani görevimizi yapacağımız yerlere gönderiliyoruz. Bu çok güzel bir gelişme. Çünkü birçok arkadaşımızın maddi durumu iyi değildi. Uçak bileti alacak parası yoktu. Şimdi hiçbir ücret ödemeden askere gidiyoruz. Daha önce toplama merkezlerine götürülüp, orada günlerce kalabiliyorduk. Şimdi böyle bir sıkıntı yok. Uçakla rahat gideceğiz dedi.
     Öte yandan protokol gereği, kritik bölgelerde askerliğini yapanların helikopterle Diyarbakırda bulunan 7nci Kolordu Komutanlığı, Elazığda bulunan 8inci Kolordu Komutanlığı, Vanda bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Erzincanda bulunan 3üncü Ordu Komutanlığına götürülerek, buradan hava yoluyla memleketlerine gönderileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin - Necat Hasar / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Asker sevkıyatında yeni dönem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER