ASÜde fakülte sayısı iki kat arttı

ASÜde fakülte sayısı iki kat arttı -ASÜ Rektörü Prof. Dr. Acar: Şu anda da 12 bin öğrencimiz var. Yeni fakültelerin eğitime başlamasıyla ortalama ikişer bin öğrenciden 20 bin öğrenciye çıkabiliriz


AKSARAY (A.A) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, 4 olan fakülte sayılarının iki kat artmasıyla öğrenci sayılarının 20 bine çıkacağını söyledi.
     Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İletişim, Mimarlık ve Tasarım ile İslami İlimler Fakültesinin ardından son olarak Veteriner Fakültesinin kurulmasının da Bakanlar Kurulunda onaylanmasıyla fakülte sayısını iki kat artırarak 8e çıkardıklarını ifade etti.
     Şu anda 12 bin öğrencilerinin olduğunu belirten Acar, Yeni fakültelerin eğitime başlamasıyla ortalama ikişer bin öğrenciden 20 bin öğrenciye çıkabiliriz. Bundan sonraki en önemli iş bu fakültelerimize en kısa zamanda bina yaptırmak dedi.
     Binaları ne kadar erken yaptırırlarsa içini de o kadar kısa zamanda akademisyenle, laboratuvarla ve teçhizatla doldurabileceklerini dile getiren Acar, şunları kaydetti:
     Binalar yapılmadan eğitim öğretime başlayamayız. Eğitim ve Mühendislik Fakülteleri mevcut binalarına sığamıyor ek binalara başlandı. O yüzden yeni fakülteler için mutlaka müstakil binalara ihtiyacımız var. Kalkınma Bakanlığının kaynaklarına müracaat edecek olursak, bir kaç yıl beklememiz gerekecek. Bu binaları yaptırmak için hayırsever katkısı beliyoruz. Bu konuda sevindirici gelişmeler oldu. İki fakülte binasının yaptırılması konusunda temas halinde olduğumuz hayırseverlerimiz var. Yakında netlik kazanacak. Kalan iki binanın da Aksaraylı hayırseverlerin destekleri ile yaptırılmasını bekliyoruz.
     2006 yılında kurulan ASÜnün genç bir üniversite olmasına rağmen önemli aşama kat ettiğini vurgulayan Acar, 20 bin öğrencili bir üniversite haline geldiklerinde Aksarayın çehresinin de her bakımdan değişeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber ASÜde fakülte sayısı iki kat arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER