Ataşehirde plastik poşet kullanılmayacak

Ataşehirde plastik poşet kullanılmayacak


İSTANBUL (A.A) - Ataşehir Belediyesi Meclisince alınan karar gereğince ilçede 15 Marttan itibaren plastik poşet kullanılmayacak.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede bez torba, file, kese kağıdı ve doğada çözülebilen biyobozunur poşet kullanımı yasal zorunluluk haline gelecek.
     İşletmelerin 1 Mayısa kadar ellerindeki plastik poşetleri tüketmeleri beklenecek. Yapılacak denetimlerde, işletmeler bünyesinde plastik torba kullanımı tespit edilenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlem başlatılacak.
     Bez torba, file, kese kağıdı, biyobozunur poşet kullanımını teşvik etmek için tanıtım kampanyaları yapılacak, bez torba ve kese kağıdı dağıtılacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, plastik poşet kullanımıyla ilgili ilçe genelinde yapılan anket sonucunda Ataşehirlilerin yüzde 99,5 oranında bez torba, file, kese kağıdı ve biyobozunur poşet kullanımına evet dediklerini gördüklerini belirterek, vatandaşların duyarlılığına cevap verebilmek için Bez Torba kampanyasını başlattıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Ataşehirde plastik poşet kullanılmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER