Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor -Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -"Tarihin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919un 94üncü yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz" (Fotoğr


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tarihin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919un 94. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını bildirdi.
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Güzelbey, büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevleri olduğunu bildirdi.
     Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletlerin tarihin sonuna kadar var olduğunu ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919un 94. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını taşıyoruz. Asırlarca tarih sayfalarını zaferleriyle kaplayan Türk ulusu makus talihi karşısında çaresiz kaldığı bir dönemde, damarlarındaki bağımsızlık duygusuyla kadını, erkeği, genci, yaşlısı ve bütün varlığıyla düşmanı yerle bir etmiştir. Türkün hiçbir zaman yenik düşmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Mustafa Kemal, Türk gençliğine olan güvenini kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiştir."
     Atatürkün 19 Mayıs 1919 Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadoluya çıkış gününü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan ettiğini anımsatan Güzelbey, "Bu sebepledir ki gençlerimizin de yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER