Atatürkün Burdura gelişinin 83. yıl dönümü

Atatürkün Burdura gelişinin 83. yıl dönümü kutlandı


BURDUR (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Burdura gelişinin 83. yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
     Kutlamalar kapsamında Çatalpınar mevkisinden Cumhuriyet Meydanına kadar Ataya Saygı Yürüyüşü yapıldı. Burdur Belediyesi Bandosunun marşlar çaldığı yürüyüşe vatandaşlar ve öğrenciler ilgi gösterdi.
     Daha sonra Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, burada yaptığı konuşmada, 6 Martın Burdur için şeref günü olduğunu belirterek, Tarih boyunca barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin temsilcisi olmuş, içinde yüzlerce değerli insanlar yetiştirmiş bir şehir olarak, Burdur halkı ile omuz omuza vererek, Atatürkün çizdiği yolda emin adımlarla ilerliyor ve Burdura hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz dedi.
     Mustafa Kemal Atatürkün Burdura gelişinin 83. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonunda kutlama programı düzenlendi.
     MAKÜ Halk Oyunları Ekibi tarafından Teke yöresi halk oyunlarının sergilendiği törende, koşu, masa tenisi gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeler verildi.
     Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Seydi, Atatürk Yurt Gezileri konulu konferans verdi.
     Kutlamalara Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Albay Ümit Saltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürkün Burdura gelişinin 83. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER