atı Atık Birlikleri Anamurda toplandı

atı Atık Birlikleri Anamurda toplandı


MERSİN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı (İPA) koordinasyonunda yürütülen Entegre Katı Atık Birlikleri Teknik Yardım Projesi kapsamında ikinci toplantı, Anamurda yapıldı.
     Akdeniz Katı Atık Birliği Başkanlığını yürüten Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktanın ev sahipliğinde, Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Prof. Dr. Murat Kara, AB Yatırımları Dairesi Başkanı Nuri Ercan Tortop, proje sorumluları, proje kapsamındaki 8 birliğin temsilcileri ve proje çalışmasını yürüten Cowi Iswm Lot 2 Konsorsiyum temsilcileri katıldı.
     Toplantıda, Cowi Iswm Lot 2 Konsorsiyum temsilcileri Jan Skajaa ve İnci Karakaya, Akdeniz Katı Atık Birliği ile ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından toplantıya katılan birlik temsilcileri de soru, öneri ve taleplerini dile getirdiler.
     Cowi Iswm Lot 2 Konsorsiyum Temsilcisi İnci Karakaya, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin çeşitli bölgelerinde kurulacak 8 katı atık birliği için, proje aşamasında olduklarını belirterek, birliklere ait tesislerin kurulacağı alanlara yapılan gezilerin ardından, 2 ay arayla düzenlenen toplantılarda proje maliyetleri, tesisler, iş hacmi gibi konuları ele aldıklarını söyledi.
     Anamurdaki toplantıda master planları ve fizibilite çalışmaları üzerinde durduklarını ifade eden Karakaya, her toplantıda gelişme kaydederek, 2014 yılı sonuna kadar projeye son şeklini vereceklerini ve ihale aşamasına geçileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Oktay Demir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber atı Atık Birlikleri Anamurda toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER