Atletizm

Atletizm -19uncu Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası ve Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi final kademesi yarışları tamamlandı


BURSA (A.A) - Bursada dün başlayan 19uncu Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası ve Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi final kademesi yarışları sona erdi.
     Türkiye Atletizm Federasyonunca eski milli atlet Nurullah İvak anısına bu yıl 19uncusu düzenlenen şampiyona ile Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Liginin final kademesi yarışları, Olimpik Atletizm Stadyumunda yapıldı.
     Yıldızlar, 16 yaş altı, gençler, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonada, 111i kadın 268 sporcu, gülle, disk, cirit ve çekiç atma branşlarında mücadele etti.
     Şampiyona ile eş zamanlı organize edilen Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi final kademesinde ise 4 kız, 6 erkek takımı yer aldı.
     Kızlarda, Mersinde yapılan ilk tur müsabakalarından 2 bin 716 puanla dönen Bursa Osmangazi Belediyesi Spor Kulübü, ikinci kademe sonunda 5 bin 255 puana ulaşarak birinciliği elde etti. Beşiktaş, 5 bin 104 puanla ikinci, Sakarya Büyükşehir Belediyespor da 3 bin 86 puanla üçüncü oldu.
     Erkeklerde de Mersin MESKİ Spor, 5 bin 518 puanla birinciliği kazanırken 5 bin 186 puanlı Ankara EGO Spor ikinci, 5 bin 180 puanlı İzmir Çimentaş üçüncü sırada yer aldı.
     Dereceye giren takımlar ile sporculara kupa ve madalyaları, Türkiye Atletizm Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Ergüder Uzun ve Halil Özlü, Dünya Dağ Koşuları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu, milli atlet, hakem ve antrenörler tarafından verildi.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER