ATO Başkanı Bezci:

ATO Başkanı Bezci: -Mahallede aslına uygun restorasyon çalışması yapılırsa Saraçoğlu, Ankaranın Chelseasi olur


ANKARA (A.A) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Bakanlar Kurulunun afet riskli alan ilan etmesiyle Saraçoğlu Lojmanlarını da içine alan Namık Kemal Mahallesini Kurtarma Projesini destekleyerek, Mahallede aslına uygun restorasyon çalışması yapılırsa Saraçoğlu, Ankaranın Chelseasi olur dedi.
     ATOdan yapılan yazılı açıklamada, ATO Başkanı Bezcinin Saraçoğlunun cazibe merkezi haline getirilerek Ankara turizmine kazandırılması önerisini ortaya attığı kaydedildi. Bezci, mahallenin kurtarılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ekibine her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.
     Tüm dünyada kentlerin tarihi bölgelerini yaşatmak ve turizme kazandırmak için çalışmalar yürütüldüğünü, Ankarada da Namık Kemal Mahallesinin bu tür bir proje için çok uygun olduğunu belirten Bezci, Proje sadece Kızılayı kurtarmakla kalmaz, marka şehir yapmak üzere yola çıktığımız Ankaraya hayat katar. Amerikada Manhattanın West Willage denilen yerinde Chelsea adı verilen bir bölge bulunuyor. Chelsea önceleri mezbaha bir yerken yapılan çalışmayla cazibe merkezi haline getirilmiştir. Saraçoğlu da aynı şekilde, Kumrular Caddesiyle birleşik bir projeyle, araç trafiğine kapatılarak bir cazibe üssü yapılabilir. Saraçoğlu Ankaranın cennet bölgesi haline getirilebilir ifadelerini kullandı.
     Namık Kemal Mahallesiyle ile ilgili de proje hazırladıklarını belirten Bezci, mevcut binaları aslına uygun restore edip, kafeler, restoranlar, sergi salonları, kütüphaneler başta olmak üzere sosyal mekanlar yapılabileceğini ve turistlerin kalacağı apart otellerin hizmete sunulabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ATO Başkanı Bezci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER