ATSOda teknopark çalışmaları değerlendirildi

ATSOda teknopark çalışmaları değerlendirildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu üyeleri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senato üyeleri, Afyonkarahisarda oluşturulması planlanan teknoparklar için bir araya geldi.
     AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, toplantıda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisarda, üniversite-sanayi, üniversite-toplum, üniversite-kent işbirliğinin bir noktaya gelme çalışmalarını uzun yıllardır sürdürdüklerini bildirdi.
     Bir ülkede sanayinin kentin dinamiklerini harekete geçirmek için en önemli girişimlerden birisinin üniversite-kent, üniversite-sanayi işbirliğini sağlayabilmek olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Solak, teknoloji geliştirme merkezlerinin kurulmasının teknoparkların kurulmasının ilk adımı olduğunu ifade etti.
     Prof. Dr. Solak, 15 Mayıs 2012 tarihinde Teknoloji Geliştirme Merkezini faaliyete geçirdiklerini ve o tarihten bu yana önemli bir zaman geçtiğini anlatarak, Şimdi sıra teknokent kurulumuna geldi. Bu toplantı teknokent kurulması çalışmalarının başlamasının ilk girişimlerinden birisidir. Bu teknokenti, Afyonkarahisara kazandıracağız. Bunun için AKÜ olarak hocalarımızın bilgi birikimi, tecrübesi, uluslararası ilişkilerdeki deneyimi öz güveni diğer taraftan da ATSO üyelerinin girişkenliği, olaya olan yatkınlığı bizi başarıya götürecektir dedi.
     ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise yapılan toplantının geçmişte yapılan bazı çalışmaları pekiştirecek bir toplantı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber ATSOda teknopark çalışmaları değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER